facebook youtube
Obecnie znajdujesz się: Aktualności
 Finger food czyli co?

Finger food czyli co?

data dodania: wtorek 25 lutego 2025
W dniach 20 i 21 lutego 2025 roku klasy gastronomiczne brały udział w kolejnym szkoleniu kulinarnym w Bursie Międzyszkolnej w Grzymysławicach. Tematem kursu były Finger food czyli drobne, zimne przekąski jedzone przy użyciu rąk. Młodzież miała okazje poznać różnego rodzaju farsze i nadzienia oraz sposoby dekorowania i ekspozycji drobnych monoporcji. Była to doskonała okazja zarówno do poszerzenia wiedzy oraz zdobycia nowych umiejętności, jak również integracji młodzieży z klas o kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.
 
Organizatorami szkoleń były: mgr Adrianna Szparagowska, mgr inż. Katarzyna Banaszczak i mgr inż. Małgorzata Paszkowiak we współpracy z Wydziałem Edukacji Starostwa Powiatowego we Wrześni.


 

Galeria zdjęć

Zespół Szkół Technicznych
i Ogólnokształcących
im. gen. dr. Romana Abrahama
we Wrześni
ul. Kaliska 2a, tel. (61) 43-60-515 fax (61) 43-60-829,
e-mail: sekretariat@zstio-wrzesnia.pl
internet: www.zstio-wrzesnia.pl
Sekretariat czynny od poniedziałku do piątku
w godz. 7.00-15.00
© Copyright 2018 www.zstio-wrzesnia.pl All Rights Reserved
Projekt i wykonanie: HEDRYCH.pl