lody 1Wiadomym jest, że najbardziej efektywnym sposobem zdobywania wiedzy jest przede wszystkim zdobywanie konkretnych, zawodowych umiejętności. Dlatego tak ważne są zajęcia praktyczne i uczenie się od innych. Korzystając z gościnności Powiatowego Centrum Kształcenia Praktycznego we Wrześni uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych dnia 19 września mieli okazję poznać technologię produkcji lodów.

wiosenne stoły 1Dnia 22.04.2016 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Jarocinie odbył się Międzyszkolny Konkurs z cyklu Stół Pięknie Nakryty pt. „Przyjęcie w barwach wiosny”. Naszą szkołę reprezentowały uczennice: Klaudia Sokolska z klasy III TŻUiG i Dominika Ściernicka z klasy I TH. Klaudia zdobyła wyróżnienie, a Dominika II miejsce.

Akademia Kelnerska20 kwietnia 2015 do Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących we Wrześni zawitała Akademia Kelnerska Grzegorza Górniaka. Uczniowie z klas technikum żywienia i gospodarstwa domowego oraz technikum hotelarskiego wzięli udział w warsztatach szkoleniowych zorganizowanych pod hasłem "Obsługa gości - Kelner standardy obsługi". Prowadzący w interesujący sposób zaprezentował tajniki pracy kelnerskiej, w tym triki,dzięki którym obsługa klienta wydaje się być bardziej atrakcyjna i profesjonalna.

Początek strony