facebook youtube
Obecnie znajdujesz się: Aktualności
Na Targach Smaki Regionów

Na Targach Smaki Regionów

data dodania: poniedziałek 11 października 2021
W poniedziałek 4 października 2021 w ramach „Programu ograniczania marnotrawstwa i strat żywności” klasa I TŻUG uczestniczyła w warsztatach (w formie pokazu kulinarnego) „Gotowanie bez marnowania”, które miały miejsce na Targach Smaki Regionów w Poznaniu. Pokaz prowadził Łukasz Konik, Szef Kuchni, juror programu MasterChef Junior. Młodzież nie tylko degustowała potrawy, ale także pomagała przy ich tworzeniu. Uczniowie zwiedzili również wystawę poświęconą gastronomii, poznali dziedzictwo kulinarne różnych regionów Polski, unikatowość rozmaitych produktów oraz dań zaprezentowanych przez wystawców na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Opiekę nad młodzieżą sprawowały: mgr inż. Alicja Perlikowska, mgr inż. Bernadetta Szcześniak oraz mgr inż. Katarzyna Banaszczak.
 

Galeria zdjęć

Zespół Szkół Technicznych
i Ogólnokształcących
im. gen. dr. Romana Abrahama
we Wrześni
ul. Kaliska 2a, tel. (61) 43-60-515 fax (61) 43-60-829,
e-mail: sekretariat@zstio-wrzesnia.pl
internet: www.zstio-wrzesnia.pl
Sekretariat czynny od poniedziałku do piątku
w godz. 7.00-15.00
© Copyright 2018 www.zstio-wrzesnia.pl All Rights Reserved
Projekt i wykonanie: HEDRYCH.pl